Sposobów na przygotowanie krewetek jest mnóstwo. My proponujemy niestandardowy przepis. Znajdziesz tu różnorodne smaki od słodkiego do kwaśnego, od słonego do ostrego :) Zachęcamy do wypróbowania :)
Składniki:
- 500 g krewetek tygrysich
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta chili mielonego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżka masła
- Sok z połówki limonki
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 3 łyżki miodu Manuka
Sposób przygotowania:
- Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę.
- Na patelni rozgrzej masło, olej oraz wrzuć rozdrobniony czosnek. Całość smaż ok. 1 minuty.
- Dodaj krewetki, sól, sok z limonki, chili. Smaż przez ok 2 minuty.
- Nabij podsmażone krewetki na wykałaczkę i przełóż je na talerz.
- Wymieszaj ocet balsamiczny z miodem.
- Polej krewetki przyrządzonym sosem.
Smacznego!