Darmowa dostawa od 50zł dla zamówień opłaconych z góry

Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ w saszetkach (nawet 323,5 MGO™)

miod-manuka-w-saszetkach.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 40,00 zł

Cena regularna: 50,00 zł

40.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 40,00 zł
ilość szt.
Zyskujesz 200 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ (12 saszetek)

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Miód Manuka MGO 100+ zamknięty w wygodnych do zabrania saszetkach. Praktyczny dla osób żyjących w biegu, chcących mieć swój ulubiony miód zawsze pod ręką.

Badania miodów manuka

Przeprowadzone w 2022 roku badania zawartości methylglyoxalu w słoikach Miodów Manuka MGO™, okazały się niezwykle optymistyczne. Wynika z nich, że rzeczywista zawartość methylglyoxalu w miodach Manuka może być nawet o 400 mg wyższa, niż deklarowana przez producenta. Jest to naturalne zjawisko wynikające z procesu dojrzewania miodu wraz z biegiem czasu.

 

Gwarantowana zawartość MGO™ Rzeczywista zawartość MGO™ w 2022 roku Rzeczywista zawartość MGO™ w 2020 roku Rzeczywista zawartość MGO™ w 2018 roku Średnia zawartość MGO™
550+ 954,1 mg/kg 678,2 mg/kg 770,5 mg/kg 800,9 mg/kg
400+ 777,8 mg/kg 538,5 mg/kg 608,1 mg/kg 641,5 mg/kg
250+ 504,9 mg/kg 426,1 mg/kg 381,8 mg/kg 437,6 mg/kg
100+ 323,5 mg/kg 205,7 mg/kg 179,7 mg/kg

236,3 mg/kg

 

Przeczytaj więcej o badaniach methylglyoxalu

Etykieta

Miód Nektarowy Manuka MGO 100+ w saszetce 5 g 12 szt. (nawet 323,5 mg MGO/kg)


Składniki: miód z krzewu Manuka 100%.
Miód zawiera methylglyoxal w ilości 100 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach manuka).

Sposób użycia: przełam saszetkę w połowie i wyciśnij miód.
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, poniżej 25°C.

Miód Nektarowy Manuka MGO™ 100+ w saszetkach (nawet 323,5 mg MGO/kg)
Wartość odżywcza w 100 g w 5 g
Wartość energetyczna 1400 kJ/ 335 kcal 70 kJ/ 16,7 kcal

Tłuszcz

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0 g

0 g

0 g

0 g

Węglowodany

- w tym cukry

82,1 g

82,1 g

4,1 g

4,1 g

Białko 0 g 0 g
Sól Zawiera znikome ilości

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.
Bezpośredni importer i dystrybutor: Propharma Sp. z o.o.
Masa netto: 60 g (12 saszetek)

 

Więcej informacji o miodzie Manuka

Naukowo potwierdzone ilości MGO™

Przez długi czas charakterystyka miodu Manuka była rozpoznawana i mierzona z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, a prawdziwe źródło wyjątkowości miodu Manuka pozostawało nieznane przez niemal 15 lat. Dopiero w 2008 r. grupa naukowców kierowana profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech, przeprowadziła badania, dzięki którym dzisiaj możemy badać jakość miodu Manuka z prawdziwie naukową precyzją.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

Te same badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg.

Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Produkt Methylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka 30-800+
Inne miody 0-10
Inne produkty żywnościowe 0-50

Więcej informacji o miodzie Manuka:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium