Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, o smaku imbirowo-cytrynowym
Miód, cytryna oraz imbir to połączenie prawdziwie doskonałe. Niektórzy, zwłaszcza w okresach wzmożonych przeziębień i infekcji górnych dróg oddechowych, zawczasu przygotowują domowej roboty syropy miodowe z dodatkiem imbiru i cytryny, inni aromatyczne lemoniady czy herbaty.
Nasza propozycja jest znacznie szybsza i znacznie prostsza – pyszne cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ o smaku imbirowo-cytrynowym!
Naturalny imbir w cukierkach z Miodem Manuka MGO™
Aromatyczna słodycz miodu wraz z wyraźnym smakiem imbiru oraz nutami świeżej cytryny to nie tylko prawdziwa symfonia smaku, ale też niezwykłe właściwości. A wszystko za sprawą Miodu Manuka MGO™ pochodzącego z dalekiej i dziewiczej Nowej Zelandii.
To szczególny gatunek, który od kilku lat stanowi przedmiot zakrojonych badań z uwagi na wyjątkowo wysoką zawartość aktywnego związku – methylglyoxalu. Jego ilość w nowozelandzkim miodzie wynosi nawet kilkadziesiąt razy więcej niż w innych znanych i popularnych gatunkach. Do produkcji naszych cukierków użyliśmy Miodu Manuka z zawartością methylglyoxalu powyżej 400 mg/kg MGO™!
Witamina C w cukierkach z Miodem Manuka MGO™
To jednak nie wszystko. Każdy cukierek jest wzbogacony Witaminą C, która skutecznie wzmocni naszą odporność. Zarówno witamina C, jak i Miód Manuka MGO™ 400+ zostały dodane dopiero w momencie chłodzenia, aby w pełni zachować ich właściwości.
Miodowe cukierki o smaku imbirowo-cytrynowym sprawdzą się nie tylko podczas jesienno-zimowych chłodów czy wiosennego przesilenia, ale warto mieć je przy sobie przez okrągły rok. Wyjątkowy smak cukierków z Miodem Manuka MGO™ to też porcja łatwo przyswajalnych węglowodanów, które dodadzą nam energii do codziennych działań.
Skład cukierków z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, o smaku imbirowo-cytrynowym, suplement diety
Składniki: cukier trzcinowy, syrop glukozowy, Miód Manuka MGO™ 400+ 8%, woda, naturalny aromat imbiru, naturalny aromat cytrynowy, witamina C (kwas askorbinowy) 0,11%. Może zawierać mleko i soję.
Składniki aktywne |
w 4,3 g (1 cukierek) |
w 21,5 g (5 cukierków)* |
Miód Manuka MGO™ 400+ |
344 mg |
1720 mg |
Witamina C |
4,9 mg (6% RWS**) |
24,5 mg (31% RWS**) |
*zalecana dzienna porcja produktu. W opakowaniu znajdują się 3 porcje.
**referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej
Zalecane spożycie cukierków z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, o smaku imbirowo-cytrynowym: rozpuszczać cukierek powoli w ustach. Spożywać do 5 cukierków dziennie. Nie podawać dzieciom poniżej 6 roku życia. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj o zrównoważonym sposobie żywienia oraz o prowadzeniu zdrowego trybu życia.
Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia,
Kraj pochodzenia cukru trzcinowego: Nowa Zelandia.
Masa netto: 65 g (15 cukierków)
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.