Słodycze najczęściej kojarzymy z czymś niezdrowym, czego za wszelką cenę trzeba unikać – zwłaszcza jeśli chcemy utrzymywać odpowiednią dietę. Tymczasem cukierki z Miodem Manuka, oprócz propolisu i witaminy C dostarczą naszemu organizmowi solidnej dawki methylglyoxalu - w stu procentach naturalnej substancji, której w takim stężeniu nie znajdziemy w żadnych innych produktach. Ich historia zaczęła się w odległej Nowej Zelandii…
Pszczoły produkują miód od ponad 120 milionów lat. O tym, że posiada on wiele niezwykłych właściwości, nie trzeba nikogo przekonywać. Natomiast niedawno, bo zaledwie kilkanaście lat temu na rynku pojawił się sprowadzany aż z Nowej Zelandii Miód manuka MGO 400+. Na czym polega jego wyjątkowość i dlaczego warto po niego sięgnąć zwłaszcza teraz, kiedy zbliża się jesień?