Pionierzy w dziedzinie nauki o produktach pszczelich
Jako pionier w nauce o miodzie manuka i Propolisie, Manuka Health chce odkrywać jak najwięcej, aby zrozumieć i uwolnić potencjał tych cudownych, naturalnych produktów. Ponad 10 letnia współpraca z liderami w swojej dziedzinie, w tym z profesorami Molanem, Henle i Terao (patrz poniżej) i innymi partnerami naukowymi, zaowocowała włączeniem ich badań i wiedzy do rozwoju produktów.
Miód Manuka MGO™
W 2008 r. Manuka Health była pionierem testów methylglyoxalu (MGO) jako precyzyjnej i niezawodnej metody oceny miodu Manuka, opartej na przełomowej pracy niemieckich partnerów badawczych. Odkrycie methylglyoxalu jako kluczowego związku naturalnie występującego w miodzie Manuka było przełomem po latach badań naukowych na całym świecie. Naukowi partnerzy wciąż pogłębiają naszą wiedzę na temat tego niezwykłego miodu.
Dowiedz się więcej o MGO tutaj
Propolis nowozelandzki BIO™
Współpracując z czołowymi naukowcami, Manuka Health zapoczątkowała proces pozyskiwania i mierzenia korzystnych związków bioaktywnych występujących w wysokich poziomach w nowozelandzkim propolisie. Ich testy wyznaczają nowe standardy, identyfikując związki propolisu, które są naprawdę bioaktywne (aktywne w organizmie) i gwarantują poziomy tych bioaktywnych składników w naszym propolisie.
Partnerzy badawczy i współpraca
Profesor Peter Molan (1943-2015)
Światowej sławy ekspert od miodu Manuka i założyciel działu badań miodu na Uniwersytecie Waikato w Nowej Zelandii. Profesor Molan był znany jako ojciec miodu Manuka, a jego rozległe prace naukowe miały niebagatelny wpływ na rozumienie i stosowanie miodu Manuka, zarówno wewnętrzne jak i zewnętrzne.
Profesor Peter Molan z nowozelandzkiego Uniwersytetu w Waikato to główny badacz miodów Manuka w Nowej Zelandii. Jest twórcą wykorzystywanej wcześniej metody oznaczania jakości miodu
Profesor Thomas Henle
Szef Instytutu Żywności i Chemii na Uniwersytecie Technicznym w Dreźnie, w Niemczech, jednym z najbardziej prestiżowych uniwersytetów w Niemczech. Profesor Henle i jego zespół opublikowali przełomowy dokument określający methylglyoxal (MGO) jako kluczowy związek bezpośrednio związany z właściwościami miodu Manuka.
Profesor Keiji Terao
Wykłada na Uniwersytecie Medycznym w Kobe. Profesor Terao ściśle współpracował z Manuka Health, aby badać naturalne substancje bioaktywne z dodatkiem cyklodekstryny i podjął badania nad propolisem nowozelandzkim i miodem Manuka.
Dr Owen Catchpole
Dr Catchpole jest światowej sławy naukowcem i czołowym naukowcem w Callaghan Innovation. Został oddelegowany do Manuka Health w 2012 roku. Współpracuje z naszym zespołem badawczo-rozwojowym w celu dalszego rozwoju naszych produktów z Miodem Manuka i Propolisem. Opublikował także znaczące wyniki badań na temat nowozelandzkiego Propolisu BIO™.
Miód Manuka MGO™ 400+ Nektarowy 500g (nawet 777,8 MGO™)
Najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce.
Półkilogramowe opakowanie nowozelandzkiego Miodu Manuka MGO™ 400+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera wysokie stężenie (400 mg/kg) methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka.
Miód Manuka MGO™ 400+ Nektarowy 250g (nawet 777,8 MGO™)
Najmniejsze, 250 gramowe opakowanie nowozelandzkiego Miodu Manuka MGO™ 400+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera wysokie stężenie (400 mg/kg) methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla miodów Manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka.
Zestaw cukierków z Miodem Manuka
Wybierz zestaw miodowych cukierków z rabatem 10%! Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C to pyszne cukierki w czterech pysznych smakach. Wyróżniają się zawartością Miodu Manuka MGO™ 400+ o wysokiej zawartości methylglyoxalu niespotykanej w żadnym innym miodzie!
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, o smaku imbirowo-cytrynowym, suplement diety
Miód, cytryna oraz imbir to połączenie prawdziwie doskonałe. Nasza propozycja to pyszne cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ o smaku imbirowo-cytrynowym!
Miód Manuka MGO™ 550+ 250g (nawet 954,1 MGO™)
Miód Manuka MGO™ 550+ to najwyższa dostępna jakość miodu manuka. Produkt z tym oznaczeniem zawiera wysokie stężenie (co najmniej 550mg/kg) methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla miodów manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach manuka.
Miód Manuka MGO™ 550+ 500g (nawet 954,1 MGO™)
Półkilogramowe opakowanie miodu nektarowego manuka MGO™ 550+. Produkt z tym oznaczeniem zawiera najwyższe stężenie (co najmniej 550mg/kg) methylglyoxalu - naturalnego składnika charakterystycznego dla miodów manuka, występującego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach manuka.
3 x Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem i witaminą C, suplement diety
Dużo dobrego do podziału! Trzy opakowania Cukierków z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem i witaminą C wystarczą na długo!
W zestawie otrzymują Państwo trzy opakowania cukierków łączących zalety wysokiej jakości miodu Manuka oraz Propolisu z rabatem 10%.
Każde opakowanie zawiera 15 indywidualnie zapakowanych cukierków.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, o smaku cytrynowym, suplement diety
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ o smaku cytrynowym to idealna porcja słodyczy, która skutecznie poprawi nastrój nawet w najbardziej przygnębiającym dniu. Zawarte w miodzie węglowodany dodadzą energii i wigoru, a aromat cytryny orzeźwi i przywoła wspomnienie lata.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+ i witaminą C, o smaku czarnej porzeczki, suplement diety
Suplement diety w postaci cukierków, wzbogaconych miodem miodem manuka MGO™ 400+ oraz witaminą C o smaku czarnej porzeczki. Wyjątkowe słodycze w służbie Twojej odporności.
Cukierki z Miodem Manuka MGO™ 400+, Propolisem i witaminą C, suplement diety
Cukierki z Miodem Manuka
Znajdujący się w składzie cukierków miód Manuka MGO™ 400+ ma wysoką zawartość methylglyoxalu powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka). Dla porównania methylglyoxal w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Methylglyoxal jest składnikiem, który odpowiada za unikalne właściwości Miodów Manuka.